Marele Premiu pentru cursantii Boem Club la Concursul National de Pian “Friends of the Piano”

Ana Maria Radu si Stefan Condeescu, cursanti ai Boem Club, au fost declarati castigatori in cadrul Concursului National de Pian “Friends of the Piano”, desfasurat miercuri, 18 Mai 2011, la Teatrul Act. Dupa nici un an de studiu, cei doi copii au reusit sa impresioneze juriul format din personalitati ale muzicii romanesti prin modul in care au cantat la pian.

Concursul “Friends of the Piano”, organizat de scoala Little London, s-a desfasurat la Teatrul Act, intr-un cadru select si s-a adresat copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani care studiaza pianul in cadrul organizatiilor de muzica private, ca si activitate extra-curriculara. Concursul a avut drept scop oferirea unei alternative culturale de petrecere a timpului liber pentru copiii si tinerii de toate varstele, dar si crearea oportunitatii de manifestare a talentelor intr-un context inedit, care incurazeaja competitia.

Ana Maria Radu, castigatoarea Marelui Premiu al consursului si a premiului I pentru categoria la care a concurat, are 10 ani si este bursiera Boem Club din septembrie 2010, an in care, in urma unei preselectii de pian desfasurata de catre Boem Club, i s-a acordat bursa “mici interpeti”, care consta in lectii de pian, teoria si istoria muzicii gratuite in cadrul cublului, pe o perioada de un an
La fel ca si Ana Maria Radu, Stefan Condeescu, in varsta de 7 ani, castigatorul premiul III, urmeaza cursurile de pian ale Boem Club, la clasa profesoarei Eleonora Andrei.

“Este o adevarata placere pentru acesti copii sa cante la instrumentul lor preferat, pianul. Usurinta lor innascuta si motivatia interioara ii ajuta sa depaseasca orice obstacol cu entuziasm. Sensibilitatea lor se transforma in emotii creatoare cand se regasesc in fata pianului. Dupa spusele Anei: “Pentru mine emotiile nu s-au inventat!” Acum, cu aceasta participare incununata de succes, sunt de neoprit! Le uram succes si placerea de a canta sa nu-i paraseasca niciodata!” Eleonora Andrei, profesor pian, Boem Club

Cei peste 40 de concurenti au fost jurizati de catre personalitati ale muzicii romanesti: Marta Baceanu, Horia Mihail, Dragos Calin.

“Ma bucura nespus de mult initiativa de a organiza un concurs de pian care se adreseaza celor dornici sa studieze acest instrument intr-un alt cadru. A fost o mobilizare de forte atat din partea organizatorilor, a elevilor care au cantat la un superb pian Steinway, cat si a profesorilor care le-au indrumat pasii. Felicitari Anei si lui Stefan, participanti din partea Boem Club, si doamnei profesoare Eleonora Andrei! Salut cu entuziasm aceasta initiativa atat de binevenita pentru participanti! La cat mai multe de acest gen!” Marta Baceanu, membru al juriului concursului “Friends of the piano”.
In ciuda varstei fragede, cei doi pianisti au trecut peste emotii si au impresionat prin calitatile lor muzicale. Nu este insa pentru prima data cand urca pe scena, ei remarcadu-se si in cadrul spectacolelor si auditiilor organizate de Boem Club.
“Speram ca premiile castigate de Ana Maria si Stefan sa fie doar inceputul unui lung sir de premii prin intermediul carora sa aratam tuturor ca Boem Club face diferenta in lectiile de muzica, prin standardele calitative deosebite pe care le are, si, este cu adevarat locul unde incepe muzica, datorita manierei personalizate si specifice de a tine lectiile de muzica, datorita echipei de profesionisti pe care o are, toti absolventi de conservator, profesori cu experienta, comunicativi, tineri, si entuziasti”, spune Claudia ATANASOAE, General Manager, Boem Club

——-

Boem Club este primul club de muzica din Bucuresti care ofera cursuri de muzica pentru toate varstele si orice nivel, tuturor celor care doresc sa invete sa cante.

Boem Club a luat fiinta in anul 2009, din dorinta de a oferi tuturor amatorilor de muzica posibilitatea de a invata sa cante intr-un cadru organizat si prietenos, intr-un ambient civilizat, curat, cald si placut.

Echipa Boem Club este o echipa tanara, formata din profesionisti care se adreseaza tuturor cursantilor si amatorilor de muzica cu aceeasi bunavointa, rabdare, prietenie, responsabilitate si respect.

 

Contact: Boem Club
e-mail: office@boemclub.ro
Tel: 0760 MUZICA (0760 689 422)