Boem Club a initiat in lumea muzicii peste 500 de elevi in Saptamana Altfel

Aproximativ 500 de elevi de la gradinite, scoli si licee din Bucuresti au trecut pragul celor 3 sedii ale Scolii de Muzica Boem Club in cadrul Atelierele Muzicale din Saptamana Altfel!

Pentru fotografii din cadrul Saptamanii Scoala Altfel la Boem Club, accesati link-ul urmator:

http://on.fb.me/1jGbboi

Atelierele Muzicale initiate de Scoala de Muzica Boem Club au prilejuit vizitarea tuturor salilor din cele 3 sedii ale Scolii de Muzica Boem Club (Boem Club Alba Iulia, Boem Club Razoare, Boem Club Dorobanti) si mini-lectii teoretice si practice la pian, chitara, canto, vioara, saxofon, percutie. Copiii au avut ocazia sa invete lucruri interesante despre instrumentele muzicale cu clape, corzi, instrumente de percutie sau de suflat, precum si despre ceea ce presupune sa inveti sa canti la un instrument sau cu vocea.

Proiectul Atelierele Muzicale Boem face parte din campanie de CSR a Scolii de Muzica Boem Club. Scopul Atelierelor Muzicale a fost constientizarea copiilor si tinerilor cu privire la beneficiile artei in general si beneficiile studierii muzicii in particular. Cu acest obiectiv, Scoala de Muzica Boem Club a conceput anul acesta proiectul de prezentare a instrumentelor muzicale si specificului acestora in cadrul Saptamanii Altfel (7-11 aprilie 2014) catre cca. 500 de elevi din Bucuresti.

In cadrul vizitelor Atelierele Muzicale au fost implicati aproximativ 25 de profesori de la toate sediile Scolii de Muzica Boem Club. Profesorii Boem Club sunt absolventi de Conservator, specializati pe un anumit instrument si in pedagogie muzicala, cu experienta in predarea muzicii pentru orice varsta si orice nivel.

La sfarsitul vizitelor la Scoala de Muzica Boem Club, fiecare elev a primit un caiet de muzica, simbol al unui prim pas catre lumea muzicii.

„A fost grozav sa putem incerca sa cantam la atatea instrumente intr-o zi! Domnii profesori sunt foarte buni, foarte talentati la ceea ce fac! Nici nu pot sa spun la ce instrument mi-a placut cel mai mult, toate mi-au placut!”, ne-a declarat Radu, elev in clasa a 7-a la o scoala din Bucuresti.

„Vizita la Scoala de Muzica Boem Club mi-a placut foarte mult! Nu am mai vazut niciodata de aproape un set de tobe sau un saxofon. A fost minunat, mi-ar placea sa mai vin aici!”, a marturisit Francesca, eleva in clasa a 5-a.

„Muzica e asa frumoasa! Multumesc pentru cantec!”, a spus Anastasia, o fetita de 3 ani de la o gradinita.

„Scoala de Muzica Boem Club a urmarit prin Atelierele Muzicale din Saptamana Altfel constientizarea importantei si beneficiilor muzicii asupra copiilor de orice varsta. Muzica dezvolta o multitudine de deprinderi si abilitati precum atentia distributiva, memoria, gandirea logica, responsabilitatea etc. Ne dorim ca tot mai multi copii sa faca muzica si de aceea vom face din proiectul Atelierele Muzicale unul anual si asteptam si celelalte gradinite, scoli, licee sa vina sa ne viziteze si sa ni se alature”, a declarat Claudia Atanasoae, General Manager, Scoala de Muzica Boem Club.